Aida slo tilbake


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen

Publisert: 03.10.2017. Sist endret: 03.10.2017 13:26:58


Tiden etter det skuffende Paralympics i Rio har vært tøff for Aida Husic Dahlen. Men etter helgas EM-gull i Slovenia er humøret på topp.


SLOVENIA: - Jeg er kjempefornøyd. Det var ganske uventet, jeg gikk ikkr inn i mesterskapet med mål om gull. Jeg hadde fokus på å ha det gøy, og ta en ball om gangen, sier Dahlen, som mener hun aldri har spilt mer stabilt bra i et mesterskap noen gang.
Og nettopp humøret og den avslappede holdningen kan ha vært mye av nøkkelen til suksessen. Den temperamentsfulle 26-åringen har tidligere sagt at det mentale er hennes største utfordring. Under Paralympics i Rio i fjor klarte hun ikke prestere like bra som ønsket, og høyt spenningsnivå var noe av årsaken til det.
- Jeg hadde mye mer nerver i Rio. Jeg prøver å være bevisst på det, og jobber med det hele året. Det handler om å være i bedre humør, og ikke legge for mye press på meg selv. Nå klarte jeg å fokusere på hver eneste ball, og jeg ble ikke satt ut da jeg gjorde feil, sier Dahlen.
I finalen var det tyske Juliane Wolf som ble slått med 3-1 i sett, akkurat slik hun ble da Dahlen tok EM-gull for to år siden.

Foto: ITTF.com

Tung tid
Dahlen legger ikke skjul på at tiden etter Paralympics har vært tøff.
- Det har vært et tøft år. Jeg tenker fortsatt på Rio, det går nok ikke over på en stund ennå, sier hun.
Hun begynte med treningen igjen nesten umiddelbart etter at hun kom tilbake fra Rio, men følelsen for bordtennis var ikke den samme.
- Men gradvis ble det bedre, og jeg har hatt mye fokus på å ha det gøy med bordtennis igjen. Jeg har også klart å balansere ting litt bedre. Jeg var student på fulltid før Paralympics, og det ble veldig mye, sier hun.
Bordtennisspilleren ble født i Sarajevo. Hun manglet venstre underarm og venstre fot. Foreldrene forlot henne, og hun ble som treåring sendt til et rehabiliteringssenter i Igalo i Montenegro. Der møtte hun Lars Dahlen fra Kristiansand, som skulle jobbe på institusjonen. Det endte med at han og kona adopterte henne. Nå bor hun og trener i Oslo, men representerer fortsatt Randesund IL.

VM og Paralympics

Dahlen mener hun aldri har vært i bedre form enn hun er nå.
- Hva er ambisjonene fremover? Det er VM neste år…
- Det hadde vært gøy å være med der. Det avhenger av at jeg klarer å kombinere satsingen med studier og jobb, og at jeg får det til økonomisk, sier hun.
- Du har sølv fra VM tidligere, så du reiser vel ikke dit kun for å delta?
- Deltar jeg så går jeg for gull! Men da må jeg få trent og forberedt meg ordentlig, sier hun.
- Hva med Paralympics i Tokyo i 2020?
- Det er litt fjernt for meg nå. Jeg tar en sesong av gangen. Jeg sliter med en vond rygg, og helsa er jo det viktigste, så jeg må se hvordan det går. Men om kroppen fungerer er det ikke umulig at jeg satser mot Tokyo, sier Dahlen.