Hvor kommer regnet fra?


Skrevet av: Arne Lunde

Publisert: 11.10.2017. Sist endret: 11.10.2017 09:30:16


Vi har besøkt Espira barnehage på Vedderheia i Søgne.Oscar Mykjåland Borø, 5 år


Regnet kommer fra skyene, de grå skyene. Jeg liker best sol for da kan jeg bruke solbriller, de heter Lynet Mcqeen. Jeg leker inne med Sindre og Edvin når det regner. Storebroren min heter Ulrik. Vi skrur på 4-hjulingen. Den er blå. Vi må ha nøkkel for å starte den.


Sean Daniel Langness, 5 år

Regnet kommer fra verdensrommet. Vi må reise med en romrakett for å komme dit. Det er ikke skummelt. I dag er det mørkt, i verdensrommet også. Det er stjerner der. Jeg liker sol og regn. Jeg tar tunga ut og får regn på tunga og jeg løper ute når det pøsregner. Det er vinter på bladene.


Mathea Try-Stubseid, 5 år

Det kommer fra skyene. Jeg leker når det regner, ute og inne. Jeg blir ikke blaut. Vi leker tikken og gjemsel ute. Begge deler er gøy. Jeg gjemmer meg i gapahuken. Jeg leker rødt og grønt lys også, både når det regner og når det er sol. Jeg liker både sol og regn.


Nora Ågesen Knudsen, 5 år
Regnet kommer fra himmelen, når den er lyseblå. Jeg leker gjemsel når det regner, ute og inne. Noen ganger tegner vi, og noen ganger leker vi barnehage, da leker vi med dokker og lager mat til de. Jeg liker regn, jeg tar ut tunga og får vann på den. Jeg leker med bøtte og spade også, jeg fyller bøtta i sølepytten. Noen ganger blir jeg gjennomblaut selv om jeg har på regntøy, det kommer gjennom buksa.


Daniel Heimdal Nilsen, 5 år

Regnet kommer fra skyene, de hvite. Det er greit med regn, da ronser jeg. Jeg klatrer i klatrestativet også, da blir jeg blaut på regntøyet og støvlene. Jeg liker både sol og regn. Jeg synes det er gøy i sandkassa, der lager jeg sandslott. De voksne hjelper meg. Om vinteren blåser det.


Marielle Larsen Hallandvik, 5 år

Fra skyene, de hvite, de er oppe på himmelen. Jeg liker best sol for da trenger vi ikke regntøy, vi kan gå med jakke og sko. Jeg klatrer i trær når det regner, jeg klatrer nesten helt til toppen. Jeg liker å ronse også. Nå skal vi spise litt og så skal vi gå til barnehagen.


Mathias Repstad, 4 år

Jeg vet ikke – fra skyene, kanskje. Jeg liker sol best for da kan jeg leke ute. Jeg graver hull i bakken. I dag har jeg lekt i gjørma.


Tiril Tryfoss, 5 år

Regnet kommer fra skyene, de er hvite. Jeg liker begge deler – sol og regn. Jeg leker med vann når det regner, jeg tar vann i bøtta fra sølepytten, og fra vannet. Jeg liker å være både ute og inne når det regner. Jeg sykler når sola skinner, det er sykkel med to hjul.