Ti år i alle postkasser

LEDER


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen

Publisert: 12.10.2017. Sist endret: 12.10.2017 11:18:46


Tanken om at det manglet en avis som ga folk lokale nyheter, satte fokus på de gode historiene og hadde et lokalpatriotisk ståsted var det som gjorde at Arild Hansen og Johnny Hansen for 15 år siden startet avisen Østsida på østsiden av byen. Fem år senere, etter å først ha etablert Vestsida, ble det til Kristiansand Avis (KA). Første utgave kom ut 9. oktober 2007.

I dag, ti år senere, jobber vi fortsatt etter samme prinsipper. Vi skal være lokale, vi er lokalpatriotiske og vi ønsker å løfte frem folk som fortjener det. KA har beholdt sin rolle i et mediemangfold som blir stadig større og mindre oversiktlig, og det håper vi å kunne fortsette med også i årene fremover.

Gratis aviser var noe som for alvor kom til Norge på 2000-tallet, men det er få som har overlevd.
Vi er stolte av å ha levert lokale nyheter og historier til Kristiansand, og etter hvert også Vennesla, Søgne og Songdalen, i ti år. Det har tidvis vært beintøft å få endene til å møtes og det er lite som tyder på at det blir enklere i fremtiden, med intens konkurranse om hver eneste annonsekrone.

Vi har kuttet kostnader og jobbet med effektivisering av driften helt siden finanskrisen slo inn for alvor i 2008. Det er lite luksus hos oss, men vi er rike på humør og brenner for det vi gjør.
Vi har også tro på vår modell, og vi synes det er fint, og viktig, at alle får én avis gratis.
For de som også abonnerer på Fædrelandsvennen eller andre aviser er vi et supplement, for andre er vi den eneste papiravisen de leser.

Mens papiravisene tidligere var manges viktigste nyhetskilde, er den nå sjelden først ute med siste nytt. Hendelser dekkes direkte, på både tv og internett, hele tiden, og folk har nyhetene tilgjengelig på mobiltelefonen 24 timer i døgnet.
For at vi skal overleve på papir, samtidig som vi stadig utvikler oss også på nett, er vi avhengig av å gi leserne noe nytt og eksklusivt hver gang vi kommer ut. Vi må finne de gode historiene i lokalmiljøet, de som ikke dekkes av de store mediene.

Vi må komme tettere på personene du trodde du kjente.
Ikke minst skal vi fortsatt følge det gründer Arild Hansen mener er lokalavisens grunnoppskrift: Å skrive om «vanlige mennesker» fra lokalmiljøet, slik at folk fortsatt finner noen de kjenner i våre spalter.
Vi vet at barnesiden og baksiden er blant de mest populære sidene i avisen, noe folk også sier på baksiden av dagens avis, der vi har tillatt oss å spørre folk hvilket forhold de har til KA. En ikke ubetydelig andel av byens befolkning har vært på trykk hos oss på en av disse sidene. Takk for at dere stiller opp! Uten alle dere som forteller deres historie i KA hadde det ikke vært noen avis.

Vi skal være folkets avis, og er helt avhengig av både engasjerte lesere og trofaste annonsører for å kunne leve videre.
Vi takker for følget i disse ti årene, og håper dere henger med oss videre!


OLE G. SØRENSEN
Redaktør