Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Snart slutt for Kristiansand Avis


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 26.10.2017. Sist endret: 26.10.2017 15:28:48


Eierne har besluttet at Kristiansand Avis legges ned ved utgangen av 2017.


KVADRATUREN: - Vi synes det er fryktelig trist at Kristiansand Avis legges ned. Først og fremst for de dyktige, dedikerte og lojale ansatte som nå mister jobben, men også for alle leserne som vi vet setter stor pris på avisen, sier redaktør Ole Gerhard Sørensen.
Han understreker at avisen vil komme ut som planlagt ut 2017.
- Vi ønsker å avslutte på en god måte. Vi skal levere et godt produkt helt til det siste, slik at våre annonsører får det de har betalt for. Vi har også journalistiske prosjekter vi ønsker å fullføre.
Kristiansand Avis har siden 2012 vært heleid av Fædrelandsvennen.


Fall i inntekter
Årsaken til at eierne nå har valgt å legge ned avisen er de siste års økonomiske resultater.
- Som gratis avis har vi kun levd av annonseinntekter, og de siste årene har vi, i likhet med de fleste andre papiraviser, merket et markant fall i inntektene. Til tross for at vi har gjort store kostnadskutt og jobbet kreativt for å skaffe nye inntektskilder har vi ikke klart å drive i balanse. Vi hadde fortsatt tro på at vi skulle finne en modell som gjorde at Kristiansand Avis kunne leve videre, men det var dessverre ikke nok til å overbevise eierne om at det var grunnlag for videre drift, sier daglig leder Anne-Berit Moe.
Kristiansand Avis har i dag ni ansatte, fordelt på 7,8 årsverk. De ansatte ble informert om beslutningen på et allmøte onsdag ettermiddag.  


Høy kvalitet


Eivind Ljøstad, sjefredaktør i Fædrelandsvennen, synes nedleggelsen av Kristiansand Avis er trist både for leserne og for konkurransen.

- Det er dumt at det lille mediemangfoldet vi har i Kristiansand nå blir enda mindre, sier han.

Hvordan har prosessen i forkant av denne beslutningen vært?

- Annonsemarkedet som Kristiansand Avis er i er knallhardt, alle som følger litt med i mediebransjen vet at det har forandret seg veldig de siste årene. Kristiansand Avis har ikke så mange bein å stå på når det gjelder inntekt. De har étt bein; annonser, og når det beinet svekkes så betydelig, blir det vanskelig å drifte avisen, sier Ljøstad.

Han forteller at på tross av stort tap i fjor, valgte man å satse offensivt inn i 2017 med god tro på det budsjettet som ble lagt.

- Det viste seg å gå enda dårligere. Vi har snudd på alle steiner for å prøve å finne grunnlag for videre drift i 2018, men etter et tap på åtte millioner til sammen de to siste årene, har vi ikke funnet dette grunnlaget, sier Ljøstad, og legger til:

- Jeg synes et kjennetegn for Kristiansand Avis er en gratisavis med imponerende høy kvalitet på innholdet. Dette må man ha nok ressurser for å klare å opprettholde, man kan ikke kutte for mye uten å svekke produktet. Så nedleggelsen er en sum av alle konklusjoner basert på mange faktorer.

 


   

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse