Tettpakket juletradisjon


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad

Publisert: 30.11.2017. Sist endret: 30.11.2017 09:36:55


For 55 år siden startet Galleri BI-Z tradisjonen med en årlig juleutstilling. Nå er den i gang, med 400 bilder av 80 kunstnere på vegger fra gulv til tak.


- Juleutstillingen er årets absolutte høydepunkt for alle oss her i galleriet. Etter 22 år her på BI-Z, kjenner jeg fortsatt sommerfugler i magen når jeg ser folk står i kø rett før åpningen, sier Renate Spieler, som er ansatt ved galleriet.
Hun sier det hovedsakelig er norske kunstnere som har fått plass på veggene før jul, med hovedvekt på lokale kunstnere fra Sørlandet. Blant dem som stiller ut denne jula, er Per Fronth, Tove Svaland, Michael Rieu, Bjarne Melgaard og Frank Brunner.
- I tillegg har vi den fantastiske installasjonen «Øyne» av den unge sørlandskunstneren Mats Skjævesland Vium, sier Spieler, og legger til:
- Det er en stor glede å få jobbe med så mye flott kunst og hyggelige kunder.
I forbindelse med åpningen av juleutstillingen 23. november, startet BI-Z opp nettkunst.no, som er knyttet opp til galleriet.
- Der kan du se litt av det store utvalget alle våre kunstnere har å by på. Vi har mange kunder i hele landet, og dette gjør at kunsten kan nå ut til folket uansett hvor de bor, sier Spieler.


KUNSTNERISK JUL: 400 bilder av 80 kunstnere utgjør årets juleutstilling. - Årets absolutte høydepunkt for alle oss her i galleriet, sier Renate Spieler ved Galleri BI-Z. FOTO: PRIVAT