Julens engler

LEDER


Ole G. Sørensen
Skrevet av: Ole G. Sørensen

Publisert: 30.11.2017. Sist endret: 30.11.2017 10:46:55


Vi er på vei inn i desember, måneden som i Norge stort sett handler om en ting: Jul!
Gatene er allerede pyntet, julebrus, pepperkaker og marsipan har vært i butikkene siden i sommer nærmest, og til helga tennes både første lys i adventsstaken og julegrana i byen.
Hvor enn vi går blir vi påminnet om at jula nærmer seg, og for mange er det årets høydepunkt.
Men det er også mange som har det ekstra tøft i jula. Mennesker som kjenner ekstra på at livet er tøft, når alt handler om hyggelige ting rundt dem. 

I vårt samfunn er jula også den tiden på året hvor kjøpepresset er størst, og mange merker at pengene ikke strekker til. Noen tar opp dyre lån for å kjøpe dyre gaver, slik at de må betale for julegavene hele neste år.
Andre har mer enn nok med å skaffe mat på bordet. Men likevel ønsker de gjerne å gi barna noe fint til jul. Regnestykket går ikke opp.
Heldigvis finnes det noen hjelper. De blir kalt for engler, de frivillige i Hjelp oss å hjelpe.
På få år har organisasjonen vokst seg stor og denne julen regner de med å hjelpe flere tusen personer i Vest-Agder til en bedre jul.

De samler inn og deler ut både gaver, mat og klær til de som trenger det. Konseptet er enkelt, de er bindeleddet mellom dem som vil gi og dem som trenger hjelp.
Og det er mange som trenger hjelp. I Kristiansand lever rundt 12 prosent av befolkningen under lavinntektsgrensen. De regnes da som fattige, selv om fattig i Norge betyr noe annet enn å være fattig i et u-land.
Her er det få som sulter eller lever på gata. Men det er mange barn som ikke har mulighet til å delta i hverdagsaktiviteter, på skoleturer eller bursdager fordi prisen er for høy. Det er få som sulter, men mange som legger seg sulten om kvelden. Det er den vanlige fattigdommen i Norge.
Den fattigdommen kan de som har det fint, med trygg økonomi, være med å bekjempe, ved hjelp av organisasjoner som Hjelp oss å hjelpe. Også mer kjente organisasjoner som Blå kors, Kirkens bymisjon, Frelsesarmeen og Røde kors gjør en fantastisk innsats også i julen.

Gjennom Hjelp oss å hjelpe kan du «adoptere» en familie og bidra med alt de trenger til julefeiringen, men du kan også bidra med det lille du føler du har til overs. Alle monner drar.
Jula handler om å gi, og aller mest til de som har minst.

God adventstid!