Marcus og Martinus inntar Odderøya


Heidi Ditlefsen
Skrevet av: Heidi Ditlefsen

Publisert: 05.12.2017. Sist endret: 05.12.2017 10:08:28


Lørdag 25. august blir det elektrisk i Bendiksbukta når landets mest populære tvillinger inntar scenen. De skal ut på en større turné hvor Kristiansand er et av seks stoppesteder i Norge.


KRISTIANSAND: - De første konsertene på denne turneen ble utsolgt på ti minutter, så det er et par særdeles populære tvillinger vi får på besøk, sier Jan Kenneth Transeth i Good Times INC. Det ferske musikkselskapet er opprettet for å ta seg av det som forhåpentligvis blir flere større konserter på Odderøya i tiden framover.

- Dette blir den første konserten vi gjør på Odderøya og en slags test for å se hvordan det fungerer. Vi synes det er gøy å gjøre noe for barn og ungdom. Det er ikke så ofte man får anledning til å tilby dem artister av denne størrelsen, fortsetter Transeth.

Han regner med å få plass til mellom 8000 og 10 000 publikummere i Bendiksbukta.

- Hvorfor ikke slå til med Amfiet?

- Vi var innom tanken, men landet på at Bendiksbukta er mest fornuftig. Det er en annen type intimitet der som ikke er på Amfiet. Nå skal vi i første omgang teste ut Odderøya som konsertarena og satser på at vi kan lage fine produksjoner der også i framtiden, sier Transeth.

VAR PÅ MGP JUNIOR

Sist Marcus og Martinus var på Sørlandet var på Pink Party på Sørlandssenteret i fjor sommer. Da fikk nærmere 20.000 publikummere med seg konserten. De opptrådte også i Mandal under Skalldyrfestivalen samme år. Da hylte 10 000 fans i det de gikk på scenen.

Denne gangen kommer de med gigantisk scene og full produksjon av internasjonal størrelse. Turneen er deres største til nå.

- Fra et bransjeperspektiv har det vært interessant å følge den utviklingen Marcus og Martinius har gått igjennom. For oss er dette først og fremst en morsom og fantastisk booking. Og siden de kun gjør seks konserter i Norge i år, er det ekstra gøy å servere sørlendingene en konsertproduksjon av internasjonalt format, sier han.

Jan Kenneth Transeth var faktisk til stede da tvillingene fra Trofors i Nordland vant MGP Junior i Oslo Spektrum i 2012. Sønnen hans er nemlig kompis med lillebroren til Nina Ugland som også deltok i finalen og de ble bedt med som heiagjeng.
- Dette var mitt første møte med dem. Da vi så tvillingene på scenen var det ingen som helst slags tvil om hvem som ville vinne. De to stakk av med seieren i det de gikk av scenen, minnes Transeth.

SKAL PÅ EUROPA-TURNÉ

De to var bare ti år gamle da de framførte låten «To dråper vann» og karrieren skjøt fart. Siden den gang har de lansert tre album, en rekke hitsingler og opptrådt for fulle hus i hele Norden og deler av Europa. Til tross for sin unge alder har de allerede rukket å lansere selvbiografien «Vår Historie» i fjor og kinodokumentaren «Sammen om Drømmen» i år. De to 15-åringene ble også kåret til «Årets Spellemann» på Spellemannsprisen 2017. På sitt tredje album «Moments» som kom ut forrige måned har de samarbeidet med flere anerkjente produsenter fra USA, Norge og Sverige og albumet har fått gode kritikker i landets største aviser.

Marcus og Martinus Gunnarsen reiser i februar ut på sin første Europa-turné, Moments Tour. I Norge besøker de Oslo, Bergen, Tromsø, Halden og Trondheim i tillegg til Kristiansand. De skal også innom alle de andre nordiske landene og Tyskland, Sveits, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Serbia, Hellas, Tsjekkia og Polen.

Billetter til konserten legges ut fredag 8. desember.