Hvorfor gir vi julegaver?


Skrevet av: Arne Lunde

Publisert: 06.12.2017. Sist endret: 06.12.2017 11:56:48


Vi har besøkt Møllestua barnehage på Grim.Martha Bubene 5 år

Det er julenissen som gir gaver til meg. Han gir gaver i sokken om natten. Det kan være noen vanlige mennesker som gir gaver også. De gir de kanskje fordi de har bursdag eller at det er fest. Jeg har vært i Tilo sin bursdag, han fikk Ninjago av meg.


Mille Hauge 5 år

Det er for at noen skal bli glad, og at vi får gaver av den vi gir til. Jeg ønsker meg en Barbiedokke som kan synge babysanger. Pappa mistet ketsjupflaska på golvet, det spruta ut i hele stua. Det syntes jeg var moro.


Eunice Sia Borhol 5 år

Jeg skal gi julegave til Martin, det er fordi han er snill. Det er julenissen som kommer til jul. Han er rød. Han kommer hjemme og i barnehagen. Rampenissen også, han er snill. Det er en bitte liten julenisse også.


Kristian Humlekjær 4 år

Det er fordi det er veldig greit og fordi julenissen er grei. Alle kan gi julegaver. Jeg skal gi julegave til Frida og Sara og til mamma og pappa. Vi kan ikke slutte siden vi har begynt. Vi gir fordi vi liker det. Jeg elsker å få gaver. Jeg har laget ønskeliste til julenissen.


Tobias Myhre-Valle 5 år

Jeg har skrevet julebrev til julenissen, jeg ønsker meg en lastebil. Julenissen har tusen hjelpere. Folkene gir også gaver når de har bursdag. Noen har bursdag til jul. Mamma og pappa gir også julegaver, det er fordi det er julaften. Jeg fikk et dinosauregg i julekalenderen. Det blir til en dinosaur i morgen.


Lone Justvik Eikeland 5 år

Vi gir gaver fordi det er jul. Jeg skal reise med tog til Bryne til jul, til kusinen min. Jeg skal være der to netter. Vi skal henge opp julesokk og få godteri. Det er julenissen, eller kanskje foreldrene til kusinen min som kommer med godteri. Jeg får gaver til jul, jeg vet ikke fra hvem, kanskje fra julenissen. Eller fra mamma og pappa. Jeg skal se film og spille spill på toget.


Hanna Olive Bjørkeng Frigstad 5 år

Det er julenissen som gir gaver. Rampenissen har flyttet inn på Rosmarin i barnehagen. Han tok glitter i doen! Det er bare rampenissen som gjør rampestreker. Jeg skal til tannlegen til mandag. Da får jeg to premier. Jeg gleder meg mest til å pynte juletreet.


Tove Vennesland Hanssen 4 ½ år

Jeg vet ikke hvorfor vi gir julegaver. Mamma og Alf skal gi julegave til meg. Det gøyeste er å pynte juletreet. Jeg har sett julenissen, han hadde rødt tøy. Han kommer på julaften, han kommer gjennom pipa når jeg sover. Mamma gikk til vinduet for å se om julenissen kom. Han kom gjennom lufta. Hun var liten da hun så det.