Ny visjon for Vision Skatepark

Blå Kors Kristiansand overtar Vision Skatepark:


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad

Publisert: 06.12.2017. Sist endret: 06.12.2017 15:51:06


Blå Kors overtar skatehallen, og inviterer hele byen til å boltre seg gratis i romjula. – Dette passer rett inn i vårt arbeid med barn og unge, sier Arvid Solheim.


LUND: - Akkurat nå driver vi med befaring og rydding. Vi «shiner opp» så vi kan åpne og invitere til gratis skating i romjula – for alle byens gutter og jenter, sier Arvid Solheim, daglig leder i Blå Kors Kristiansand.
Det var flere interessenter da Vision Skatepark nylig la ned, hvorav Blå Kors Kristiansand trakk det lengste strået. Mike Mike Troxel, som for ni år siden var initiativtager til å starte opp hallen, føler seg trygg på at dette er riktig valg.
- Når man skal overlate babyen sin til noen, er det godt det er til noen som bryr seg. Vi hadde flere interessenter som bryr seg mest om aktiviteten i hallen, og det er viktig, men både Blå Kors og jeg er mer interessert i barna, menneskene her, sier Troxel.

Gode råd

- Let´s make Vision great again, gliser Troxel, idet han tar Solheim i hånda på formelt vis.
- Der har du overskriften! Ler Solheim.
Han håper på noen gode råd fra Troxel, da Blå Kors er nye på dette med skating og parkour som drives med i hallen.
- Selvsagt hjelper jeg med råd om de trenger det. Samtidig tror jeg det er viktig at jeg trer til side så de kan få full frihet til å skape gode ideer. Jeg vil ikke være i veien, sier Troxel, og legger til:
- Nå føles det bare godt å overlate hallen til noen som kan føre den videre på en måte ikke vi kunne. Det betyr veldig mye for meg at tilbudet fortsetter for de unge, selv om jeg aldri trodde tilbudet ville forsvinne.

Forebygging

Blå Kors Kristiansand fikk spørsmål fra Kristiansand skateklubb om de kunne være interessert i å overta. Organisasjonen kjøpte så inventaret og overtok leiekontrakten for bygget.
- Da vi begynte å se på saken, fant vi ut at dette passer rett inn i Blå Kors Ung-arbeidet. Vi tror på å forebygge unge i stedet for å reparere voksne. Ikke alle driver med fotball eller håndball, og her får de en arena hvor de kan drive med noe gøy i stedet for å sitte hjemme foran pc-en.
Og i stedet for å drikke alkohol?
- Ja. Vi ønsker ikke å eie en skatehall bare for å eie en skatehall, dette med forebygging og å skape gode holdninger blant unge er veldig viktig for oss, sier Solheim.
Han ønsker at Vision skal være en trygg arena, og ser for seg organisasjonens frivillige gå rundt og servere boller og vafler.
- Samtidig skal vi opprettholde et kult image med DJs og konserter, legger han til.
Navnet, forblir det Vision Skatepark?
- Vi ønsker å ta vare på det, men samtidig må vi få lurt inn Blå Kors en plass.
- Jeg kommer aldri til å være redd for å levere barna mine her, sier Troxel med et bredt smil.