Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Er Kristiansand kommune på lag med alle barn?

Er Kristiansand kommune på lag med alle barn?I 2016 ble 1599 barn som har flyktet alene bosatt i en norsk kommune. Dette er barn som har fått livet sitt satt på vent, men som nå gleder seg til å begynne i klassen til barna dine, eller til å danse på torsdager. De blir dine naboer. De er spente og nysgjerrige, usikre og stolte. De har drømmer. På lik linje med andre barn i Norge.

Men barn som har flyktet til Norge trenger beskyttelse og omsorg. Når de kommer til Norge har de ofte med seg tung bagasje, med vonde opplevelser fra krig, konflikt og en tid på flukt. Disse barna befinner seg nå i vår kommune.

Norske myndigheter fremmer dessverre en politikk som er i strid med barns rettigheter. Bruken av midlertidig opphold for enslige mindreårige og begrenset familiegjenforening er eksempel på at barn som kommer alene til Norge ikke er like mye verdt som «våre egne».

Nordmenn ønsker å hjelpe.

Men dette er ikke holdningen til flertallet av nordmenn. En undersøkelse gjennomført av Ipsos på oppdrag fra Redd Barna viser at så mye som 2 av 3 mener at barn som har flyktet til Norge bidrar til et positivt mangfold i samfunnet. I tillegg har hele 85 prosent av befolkningen bidratt, enten med klær, penger eller tid.
Redd Barna Kristiansand forventer derfor at også politikerne våre er på lag med disse barna. Hva vil Kristiansand kommune gjør for å sørge for at barn som har vært på flukt blir inkludert?

Redd Barna Kristiansand
Magnar Sannes (leder)Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Annonse ↓

Annonse