Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Veggisgryte med baconstrø

Veggisgryte med baconstrø

Kokkens kommentar:

Denne retten kommer på bordet hos meg fire-fem ganger i året. Jeg plukket den opp på hjemmesida til favorittbandet Motorpsycho for ti-femten års tid siden. Der går den under navnet «Veggis-bombe-gryte». Gryta har den uvanlige egenskapen at den består av en god del smeltet cottage cheese, noe som faktisk er meget godt.

Hvor bomba den blir avhenger av hvor mye chili du velger å bruke.

 

 

Fire personer:

En purreløk (vask den godt mellom bladene hvis du ikke liker å spise jord)

En squash

Fem store sjampinjonger.

To-tre pressede fedd hvitløk.

En halv eller hel fersk chili avhengig av hvor sterkt du liker det.

 

 

Slik gjør du:

Alt hakkes og surres i olivenolje på halvsterk varme til alt er blankt og løst i fisken.

Dryss en halv teskje gurkemeie og like mye oregano eller basilikum oppi.

1,5 desiliter matfløte tilsettes.

En boks cottage cheese likeså. (Helt sant!).

Dryss over en spiseskje buljongpulver, eller knus oppi en buljongterning av type kylling, vegetar, eller hva du enn liker.  Hvitløkssalt er også bra.

 

Imens har du kokt pasta til fire personer som du tilsetter når osten i gryta har smeltet sammen med resten. Grønne pastabånd med spinat passer bra.

 

Hvis man ikke er veggis, kan det bli ekstra godt hvis man strør sprøstekt og finhakket bacon i gryta til slutt.

En god neve peanøtter på toppen er også flott.  

 

Vel  bekomme!



Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse