Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Sommerens rabarbrapai

Sommerens rabarbrapai


Oppskrift av Tone Glamsland, kvinnen bak matbloggen «Spis drikk lev»


Kokkens kommentar:

Rabarbra er sommer og vekker barndomsminner. Minner om den sure stilken vi dyppet i haugevis med sukker. Etter St. Hans blir planten stadig mer trevlete når den bygger opp næring til neste sesong. Så plukk den nå. Denne smuldrepaien er herlig å servere under parasollen. Jeg blir ekstra lat på varme sommerdager og lysten på å stå lenge på kjøkkenet frister ikke alt for mye. Da er det fint å ha noe som er enkelt å lage, og lettvint hvis du skal servere til mange. Perfekt med ett lite glass til hver.

Her har jeg servert den lagvis med pisket fløte og friske jordbær. Vaniljeis er også veldig godt på en varm sommerdag. Så hiv deg rundt og prøv denne.

 

Du trenger:

2dl hvetemel

1dl brunt sukker

1 ts kanel

125 gr smør

1 dl valnøtter eller andre nøtter

7oo gr rabarbra i staver

1 dl vanlig sukker

3 ss hvetemel

 

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen på 200 grader. Smør en paiform eller en ildfast form.

  2. Bland mel, sukker og kanel. Smuldre inn smøret med fingrene. Tilsett hakkede nøtter.

  3. Skrell rabarbra. Del stilkene i staver på ca. 3 cm. Bland rabarbraen med sukker og mel. Ha det over i formen.

  4. Fordel deigen over som et lokk.

  5. Stekes midt i ovnen i 35-40 minutter.

  6. Avkjøl paibunnen før du river opp grove biter.

 

Vel bekomme!



Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+