Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Gratis økonomi-hjelp


Skrevet av: Nils Erling Terjesen
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 16.01.2014 . Sist endret: 16.01.2014 15:33:35


To økonomistudenter fra Kristiansand er på jakt etter folk som har utfordringer i privatøkonomien.


KRISTIANSAND:-Vi har ingen terskel for hva folk kan spørre oss om. Det kan være hjelp til selvangivelsen, hverdagsting eller hvordan man skal klare seg økonomisk som student når man flytter hjemmefra og må sørge for seg selv, egentlig hva som helst, sier Michal Vigsnes. 

Sammen med 20 studenter ved Norges Handelshøyskole i Bergen vil Vigsnes og Sarah Marki Erichsen profilere et nytt og gratis tilbud, som heter Økonomiformidlingen. Siden de begge er fra Kristiansand, vil de gjerne hjelpe folk fra hjemtrakten.

-Dette tilbudet er unikt i hele landet. Så vidt vi kjenner til er det ingen andre som yter slik hjelp gratis, sier Marki Erichsen.

Kort ventetid

Arbeidet med rådgivningen skal utføres team-messig for å sikre kvaliteten på jobben de gjør. Motivet er å lære i praksis. Studentene får ingen betaling eller studiepoeng for å gjøre dette. Alle jobber på frivillig basis, og har minimum to års utdannelse innen økonomi. Flere av dem tar mastergrad i økonomi.

-Vi er fremdeles i læring. Jeg mener likevel at vi kan mer om økonomi enn den jevne nordmann. Dersom folk er i tvil om vi kan hjelpe må de ta kontakt. Så kan vi vurdere utfordringene. Forholdet til klient er taushetsbelagt og vi sprer ingenting videre, sier Vigsnes.

Dersom det er akutt vil de prøve å yte hjelp umiddelbart, men normalt vil de bistå trengende i løpet av to til tre uker.

- Den som søker hjelp kommer uansett i dialog med oss med en gang, sier Vigsnes. I det offentlige er ventetiden på gjeldsrådgivning lang, minimum seks måneder. Studentene i Økonomiformidlingen er kurset av NAV og Skatteetaten.

Økonomistudentene har merket seg at det er en økende trend med kredittgjeld. Mange har problemer med å få endene til å møtes. Marki Erichsen og Vigsnes tror behovet for denne type tjenester er stort.

-Mange sliter med å tilpasse forbruket til sin økonomi. Ikke minst gjelder det studenter eller andre som flytter hjemmefra. En del glemmer at de ikke kan leve slik foreldrene deres gjør. Å kjøpe en stor TV på avbetaling er dårlig økonomi, påpeker Vigsnes.

Ifølge Vigsnes er det vanlig at ungdom ikke vet hva økonomi er. Studentene på Norges Handelshøyskole skal til våren ut på videregående skoler og holde foredrag om økonomisk planlegging og hvordan budsjetter settes opp.

Hjelp til å forebygge

-Det er ikke bare folk som har problemer som kan ta kontakt med oss. Vi vil gjerne hjelpe til når noen skal kjøpe bolig, bil eller foreta andre kjøp som har betydning for økonomien. På den måten kan vi hjelpe dem å forebygge økonomiske problemer, sier Marki Erichsen. Hun mener det er en stor fordel at tilbudet deres står helt fritt.

Økonomiformidlingen får ingen privat støtte og er ikke knyttet opp til finansinstitusjoner som skal tjene penger på sine klienter.

- Vi yter ikke investeringsrådgivning eller juridisk bistand. Dette er et lavterskeltilbud. Det er gratis og lett tilgjengelig. Du trenger ikke å ha gjeld for å få hjelp, sier Marki Erichsen.

                               Trenger du hjelp? Ta kontakt med Økonomiformidlingen.
                               
                                         Epost: kontakt@okonomiformidlingen.no
                                                           Tjenesten er gratis.

Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse