Annonse ↓

Annonse

Annonse ↓

Annonse

Markerer miljødag med mark


Mai Linn Tronstad
Skrevet av: Mai Linn Tronstad
Foto: Mai Linn Opseth Tronstad
Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

Publisert: 05.06.2014 . Sist endret: 05.06.2014 11:34:12


Mark fra Mallorca er noe av det du får se på Odderøya når Verdens Miljødag markeres i dag, torsdag.Mark fra Mallorca er noe av det du får se på Odderøya når Verdens Miljødag markeres i dag, torsdag.

 

ODDERØYA: - Personlig er jeg veldig nysgjerrig på å se hvordan markkompostering virker. Francisco Garcia som har tatt med seg noen små mark fra Mallorca. Disse har han i matavfallet i en benk i kjøkkenskapet, der marken omgjør matrestene til den beste hagegjødsel, forteller Arne Otto Iversen, arrangementsansvarlig ved Grønt Senter, til Kristiansand Avis.

Han synes dette er et godt eksempel på hva vi kan gjøre for miljøet som enkeltpersoner.

-Selvsagt må politikerne ta grep, men det er sannelig mye vi forbrukere kan gjøre også.

Markeringen av miljødagen skal likevel ikke være som en løftet pekefinger.

- I stedet for å deppe over hvor galt det kan bli, vil vi vise hva vi kan gjøre for å snu denne utviklinga, sier Iversen.

Et tjuetalls organisasjoner vil vise seg fram, miljøsertifikat vil deles ut og Kristiansand kommunes miljøpris skal overrekkes. For ifølge Iversen er Kristiansand by en av de bedre på miljø. 

-Vi nordmenn er nokså oljedopa og må bli veldig mye bedre om vi skal hindre at kloden koker over på grunn av global oppvarming.  Allikevel må vi i en nasjonal sammenheng si at Kristiansand er i toppdivisjonen.  I begynnelsen av uka hadde vi besøk på Grønt Senter av stortingsrepresentant Rasmus Hansson fra Miljøpartiet De Grønne. Han sa rett ut at han kom for å få lokale innspill og ideer fra folk i den byen som tross alt ble rangert som en av bedre på miljø i Norge.


Del på Facebook Del på Twitter Del på Google+

 
 
 
 

Annonse ↓

Annonse